4. Moment04 - Gamestats

I bokens kapitel 8 så är det dags att strukturera om koden igen. Detta beror på att ett färdigt spel innehåller fler delar än själva spelet, det kan/bör innehålla en välkomstsida, någon form av meny, kanske en highscorelista osv. I detta moment går tutorialen igenom just detta. Dessutom kommer det med start nu förberedas för en del eget arbete. Författaren ger förslag på saker som bör göras men som han inte går igenom utan det är saker som du troligtvis kan lösa på egen hand med de kunskaper du redan har. Var extra noggrann här med att kommentera och dokumentera det arbetet du gör. Ta också regelbundna säkerhetskopior på hela projektet så är det lättare att återskapa till en tidigare punkt där ditt projekt fungerade.

Uppgift

När du är klar med kapitel 8 så är koden säkert rörig igen, så gå igenom koden, snygga till, kommentera de saker du har gjort medan du kommer ihåg vad du har gjort. Spara en kopia som innehåller allt som fungerar så här långt så kan du jobba vidare med en kopia i nästa kapitel. Skulle något bli väldigt fel i nästa del så kan du enkelt börja om från ett fungerande projekt istället för att behöva felsöka allt för länge. Skriv ett inlägg på din dokumentationssida.

Mitt önskemål är att din dokumentationssida, MINST, skall uppdateras när du är klar med varje moment. Vissa moment är stora så det kan vara mening att dokumentera oftare.